Lærebok i utlendingsrett
- Øyvind Dybvik Øyen (red.)
- Kristine Bjørnsund Hosar
- Andreas Furuseth
- Merete Havre
- Torunn Skard
- Vigdis Vevstad
Du er ikke innlogget
For å få tilgang til dette innholdet må du ha abonnement på Juridika via din arbeidsgiver eller ditt studiested. Du kan også kjøpe personlig abonnement.
Kjøp Juridika til deg og ditt team
- Ajourførte kommentarer
- Tankevekkende artikler
- Faglig relevante nyheter
- Eldre bokskatter fra vår katalog
Hva er en flyktning? Hvem har rett til asyl i Norge? Hvilken betydning har hensynet til barnets beste ved vurderingen av opphold på humanitært grunnlag? Hvem har rett til familiegjenforening eller arbeidstillatelse? Hvem kan bli utvist fra Norge? Dette er noen av de spørsmålene som reises i denne boken.
Asyl og innvandring er ett av de viktigste temaene i vår tid. Utlendingssaker kan vekke sterke følelser og debatt. Forvaltningens vedtak er ofte svært inngripende for den enkelte. De kan også ha betydning for familie, venner og lokalsamfunn og berøre samfunnspolitiske hensyn. Utlendingsretten ligger i skjæringspunktet mellom stat og individ, rett og politikk, beskyttelse og kontroll. Det er et dynamisk rettsområde som påvirkes av internasjonale begivenheter og menneskerettighetene. Boken er primært skrevet for studenter i utlendingsrett og dem som arbeider med utlendingssaker til daglig, som advokater og ansatte i forvaltningen, domstolene og frivillige organisasjoner. Den kan også være av interesse for andre som ønsker å sette seg inn i emnet. Boken har et enkelt fagspråk og kan leses uten kjennskap til utlendingsrett.
Fagområde:
Utgivelsesår:
2018Sider:
464Utgave:
2. utgave