Innsikt

Wiersholm kåret til landets beste advokatfirma

Wiersholm kåret til landets beste advokatfirma i Advokatundersøkelsen 2020

BEST I TEST: Krimforfatter Jørn Lier Horst var konferansier for årets Advokatundersøkelse. Wiersholm vant årets navn, men Aadne M. Haga og Dag Mjaaland i Wikborg Rein fikk den største personlige æren for "Årets prestasjon". Foto: Henrik Pryser Libell

Lesetid ca. 4 minutter

«Speil, speil på veggen der». Wiersholm er ifølge den årlige Advokatundersøkelsen til Finansavisen landets beste advokatfirma. De er tett fulgt BAHR, som vant flest pallplasser sammenlagt.

Onsdag ble resultatet av Finansavisens årlige advokatundersøkelse kjent. Kåringen foregår ved at advokatselskapene stemmer på hverandre. Wiersholm fikk i år 1787 poeng og BAHR 1756. Det var med andre ord ekstremt tett i toppen, men Wiersholm kan nå bruke skiltet «best».

– Vi jobber hardt for å være ledende på alle fagområder innen forretningsjus, og setter pris på at det blir lagt merke til også av konkurrentene, sa managing partner i Wiersholm Morten Goller på firmaets egen hjemmeside.

De andre firmaene som nådde opp til «tusen poeng-klubben» var Thommessen, Wikborg Rein og Schjødt. Svakest – riktignok av landets 25 beste – var Deloitte, med 128 poeng.

BAHR vant imidlertid på antall pallplasser, med ti førsteplasser og 14 andreplasser. Thommessen lå tett etter med 13 førsteplasser og seks andreplasser. Thommessen fikk altså flest førsteplasser.

En advarsel til gutta

Finansavisen kalte selv SANDS for årets overraskelse. De gikk til topps i offshore og oljeservice og i shipping. Storfavoritt til tittelen årets advokat, Wiersholms Morten Goller, gikk ikke bare som ventet til topps, men tok ny, personlig historisk rekord med 220 stemmer.

Nest beste advokat i landet her, ifølge Finansavisens speil på veggen, var Lars Berge Andersen i SANDS (157 stemmer) og Richard Sjøqvist i BAHR (150). Landets beste kvinnelige advokat var Siri Teigum i Thommessen, som dessuten ble kåret til landets beste på konkurranserett.

Kvinnene glimret med en del fravær blant de nominerte, men Anne Sofie Bjørkholt i BAHR tok prisen for beste eiendomsadvokat. Da hun mottok prisen, virket hun mer opptatt av at det var første gang i historien kun kvinner var nominert i en kategori, enn av selve prisen. Hun sa dette var en første «advarsel til gutta».

Forhandlet med russiske Gazprom – og vant

Aadne M. Haga og Dag Mjaaland i Wikborg Rein vant onsdagskveldens gjeveste pris: årets juridiske prestasjon. Etter fem års arbeid med en voldgiftssak mellom russiske Gazprom og ukrainske Naftogaz, sikret de sin klient Naftogaz en innbetaling på intet mindre enn 25 milliarder kroner. Det tilsvarer over to prosent av Ukrainas bruttonasjonalprodukt.

Naftogaz har ifølge Finansavisen brukt vel 50 millioner dollar på juridisk rådgivning i saken. Wikborg Rein-partner Finn Bjørnstad la «ikke skjul på at Naftogaz-saken har gitt en betydelig del av omsetningen» ifølge Finansavisen. Hadde de tapt, sier vinnerne, hadde selskapet vært fallitt og Ukraina ville fått enda større økonomiske problemer enn det allerede har.

Det er 22. gang undersøkelsen utføres.

Her er resultatene fra tidligere år.

Bilder fra Advokatundersøkelsens fest på Hotel Continental onsdag 12. februar 2020:

Wiersholm kåret til landets beste advokatfirma i Advokatundersøkelsen 2020

Tarjei Thorkildsen ble årets beste arbeidsrettsadvokat.

Wiersholm kåret til landets beste advokatfirma i Advokatundersøkelsen 2020

Morten Goller ble årets advokat.

Wiersholm kåret til landets beste advokatfirma i Advokatundersøkelsen 2020

Geir Sviggum ble årets internasjonale advokat.

Wiersholm kåret til landets beste advokatfirma i Advokatundersøkelsen 2020

Aadne M. Haga blir gratulert for prisen for største juridiske prestasjon.

Følg oss