Velkommen til et nytt nummer av Nordisk politiforskning! I dette åpne nummeret kan du lese mer om polisiært arbeid og rettsforfølgelse av gjentatt og alvorlig familievold (Aas, 2019) og åpne narkotikascener (Hennen & Gerell, 2019). Du kan lese om det å bedrive kritisk forskning på mektige organisasjoner (Holgersson & Wieslander, 2019) og om etniske minoriteters opplevelser av politiets skolebesøk (Solhjell, 2019). Videre byr vi på et essay om generalistens rolle i etterretningsstyrt politiarbeid (Paulsen & Simensen, 2019). Noe for enhver, med andre ord!

Vi er også veldig glad for å ha fått ferdigstilt et lengre arbeid med å opprette et nordisk sammensatt vitenskapelig redaksjonsråd. Velkommen til Henrik Stevnsborg (DK), Liv Finstad (NO), Lars Holmberg (DK) og Paul Larsson (NO), som har takket ja til å bli med oss. Mer om redaksjonsrådet samt tidsskriftets retningslinjer og mål for sammensetning finner du på nettsidene våre. Vi jobber også med å etablere en egen Twitter-konto for å formidle kunnskapen som dere er med på å utvikle enda bredere. Videre vil vi takke Mehdi Ghazinour fra Sverige for innsatsen som hovedredaktør for tidsskriftet. Vi gleder oss til å ha ham med i redaksjonen videre.

Tidsskriftet er, som flere vet, inne i sitt sjette år. I tiden som er gått, har redaksjonen blitt utvidet. Vi opplever en økning av bidrag, både vitenskapelige artikler, essays, bok- og rapportanmeldelser, og forfattere kommer i større grad fra alle de nordiske landene. Fra vi ble opprettet i 2014, har vi i perioden 2014 til og med 2016 hatt 14 419 lesere. Det vil si lesere som har lastet ned artikler og lest dem på nett. I 2017 hadde vi 10 877 lesere, i 2018 14 271, og til nå i 2019 har vi hatt 11 604 lesere. Tusen takk for tilliten!

Med ønske om god lesning og ord til ettertanke!

    Copyright © 2019 Author(s)

    CC BY-NC 4.0