Julius Berg Kaasin

Julius Berg Kaasin

Partner i Brækhus Advokatfirma.
Master i rettsvitenskap 2014, LL.M. IP.

Julius Berg Kaasin er partner i Brækhus Advokatfirma, og jobber med immaterielle rettigheter og markedsføringsrett. Han ble i 2021 kåret til årets «Lovende talent» innen kategorien «Varehandel» og rangert innen «Immaterialrett» i Finansavisens Advokatundersøkelse for 2021.

Berg Kaasins engasjement for juss og særlig immaterialrett startet tidlig gjennom en interesse for merkevarebygging og teknologi, blant annet som deltidsansatt i klesbutikk under studietiden i Bergen. Han engasjerer seg særlig for praktisk rådgivning og kunnskapsformidling om beskyttelse av immaterielle rettigheter (IP) og vern etter markedsføringsloven.

Berg Kaasin var ferdig utdannet ved universitetet i Bergen i 2014. Han har også en LL.M. i immaterialrett fra Queen Mary University of London fra samme år.

Fra 2014 til 2016 var Berg Kaasin advokatfullmektig hos Advokatfirmaet Selmer. I perioden 2016-2019 arbeidet han som konsernadvokat i Stokke, og denne jobben formet Berg Kaasin som kommersiell rådgiver og advokat.

I 2020 tiltrådte Berg Kaasin en stilling som senioradvokat i GjessingReimers, før han i 2021 startet i sin nåværende stilling som assosiert partner i Brækhus Advokatfirma hvor han i dag leder Brækhus’ IP-avdeling.

Berg Kaasin er bidragsyter og medlem av redaksjonen for immaterialrettsbloggen «IP-trollet», og holder foredrag og kurs innen sine spesialområder. Han har forfattet og bidratt til en rekke andre publikasjoner. Berg Kaasin er også ekstern veileder og sensor innen immaterial- og markedsføringsrett på masterstudiet i rettsvitenskap ved UiB, UiO og UiT.

På fritiden interesserer Berg Kaasin seg for trening og de fleste former for kultur- og friluftsliv, og er som regel å finne i marka, på konsert eller i fjellet når tiden tillater det.