Digitalt kurs i sakførsel for advokatfullmektiger

Digitalt kurs i sakførsel for advokatfullmektiger
Foto: Oda Hveem
Lesetid ca. 3 minutter

– Hvordan er det å gå i retten? Hva må man huske på? Mange advokatfullmektiger har kanskje aldri vært i en rettsal. Her leverer vi et kurs som viser fram hvordan de faktiske prosessene i retten er, sier produktsjef i Juridika, Ragnhild Jacobsen Buch.

Ragnhild Jacobsen Buch har til daglig ansvar for å lede et team med utviklere og designere. Sammen med innholdsprodusenter og -utviklere, redaktører og forfattere jobber de for å levere et best mulig produkt til brukerne av Juridika. Nå jobber de på spreng for å få klart det nye produktet “Kræsjkurs i sakførsel”. Men hva går det ut på?

Nytt produkt på Juridika

Juristene har behov for arbeidsrelevant og livslang læring. Det som er spennende med jussen, er at det er et fagfelt som er i konstant endring og konstant bevegelse, forklarer Buch.

– Vi ser at en advokat er pålagt å ta mange kurstimer i løpet av en femårsperiode. Med Akademi leverer vi digitale kurs som en del av Juridika-plattformen.

Første kurs ut er “Kræsjkurs i sakførsel for prosessfullmektiger”.

– Advokatfullmektiger som tar kurset, vil føle seg tryggere før en rettsak, enten det er første gang, eller femte gang – eller, hvis du fortsatt synes det å gå i retten er skummelt, kan du ta kurset for å bli flinkere.

Juridika Akademi er ikke bare et kurs. Det er også en forståelse av det juridiske innholdet.

Foretrukken profesjonstjeneste for jurister

Juridika skal være den foretrukne profesjonstjenesten for jurister i Norge. For å være foretrukken må vi ha et konkurransefortrinn.

– Men det å levere innhold i et format som treffer brukerne i den tiden vi lever i, det er ganske krevende. Vi ønsker at formatet skal levere på en forventning om at dette er verdt å bruke tid på.

Det utdannes nye advokater hele tiden. I Norge er det 2250 advokatfullmektiger. Vi legger til rette for den nye juristen som tilegner seg kunnskapen på en annen måte, og som kommer fra en utdanning som blir mer og mer digital. Vi har erfaringen med å formidle på nye måter, og dybdekunnskapen er kjernen i Juridika, som vi bygger dette på.

Digitalt kurs i sakførsel for advokatfullmektiger
Foto: Oda Hveem

Brukerinnsikt

“Kræsjkurs i sakførsel for prosessfullmektiger” er basert på 100 % brukerinnsikt. Kurset er kun basert på brukernes ønsker og behov. Dette kalles smidig produkt- og innholdsutvikling. Når man går inn i en slik prosess kjenner man temaet, men så vet man ikke noe mer før man får resultatet av brukerinnsikten.

– I dette tilfellet hadde vi temaet sakførsel, men at resultatet skulle bli et tretimerskurs med 25 korte videoleksjoner, visste vi ikke.

De beste forfatterne på fagfeltet

For oss er det viktig at vi formidler innholdet gjennom de beste fagfolkene på feltet, forklarer Buch. Selv om formatet er annerledes, og selv om dette er et kurs, så er det viktig at det holder samme standard som vår faglitteratur.

– Selv om Juridika nå kommer med et nytt format, er det viktig for oss at formidleren fortsatt er ekspert på fagområdet.

Kurset er utviklet i samarbeid med forfatterne av boken “Ærede rett! Kræsjkurs i sakførsel” av Ola Ø. Nisja, Christian H.P. Reusch og Kaare Andreas Shetelig. Tingrettsdommerne Rikke Lassen og Ola B. Lande har bidratt i kurset.

Spent på mottakelsen

Vi i Juridika er ambisiøse og har selvfølgelig stor tro på Akademi som produkt. Vi håper at innholdet treffer brukerne og at formatet på kurset er riktig.

– Jeg håper at dette blir godt brukt og at brukerne våre til og med kanskje kommer med forslag til andre tema de kunne ønske seg at vi laget kurs om. Det hadde vært fantastisk, sier en engasjert Buch.

Ønsker du tilgang til Juridika Akademi?

Få tilgang til kurs her.

Følg oss